Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
350γρ. Αμύγδαλα
3 Φρυγανιές τριμμένες
300γρ. Ζάχαρη
8 Αβγά
1 1/2 Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 Κρασοπότηρο κονιάκ
Μία πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
350γρ. Ζάχαρη
2 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά με τις κάτω αντιστάσεις.
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: