Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Μπούτια γαλοπούλας
2 Ποτήρια νερό
1 Κούπα κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές σούπας ταχίνι
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μπούτια, το νερό, το αλατοπίπερο και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και συμπληρώνουμε άλλα δύο ποτήρια νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι καλά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. 
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Και προσθέτουμε το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε το κριθαράκι, τα ντοματάκια λίγο νερό, τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι. Μόλις πάρει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε και τα μπούτια και ψήνουμε στον αέρα για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. 
  • Το βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: