Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο τζίντζερ τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
400γρ. ντοματίνια
400γρ. Καβουρόψιχα
1 Πακέτο ζυμαρικά
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου, το τζίντζερ και την πιπεριά.
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό.
  • Στη σάλτσα ρίχνουμε τη καβουρόψιχα, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Αν δεν μείνει καθόλου σάλτσα ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: