Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Αρνίσια συκωταριά
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά της βαλσάμικο
1 Ποτήρι λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τη συκωταριά για 5 λεπτά ενώ προηγούμενος την έχουμε πλύνει πολύ καλά. Την στραγγίζουμε και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το μπούκοβο και το πολτό σκόρδου και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Και σβήνουμε με το κρασί.
  • Στο χυμό από τα λεμόνια βάζουμε και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: