Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
1 Κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
3 Φέτες ψωμί του τοστ χωρίς τη κόρα
1 Φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 Κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 30ml νερό
1 Κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 Πακέτο φύλλο καταίφι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
  • Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το ανθόνερο. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα:
  • Κόβουμε με μαχαίρι τη ψωμί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το κομμάτια του ψωμιού. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Όταν τη βγάλουμε τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί το ψωμί και να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε το ανθόνερο και και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη κρέμα σ ένα μπολ τη σκεπάζουμε με μεμβράνη την οποία προσέχουμε να ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο δύο ταψιά 18εκ. Απλώνουμε το μισό καταίφι στο ένα και το άλλο μισό στο άλλο και το τραβάμε καλά να αφρατέψει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα σιροπιάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε το καταίφι από το ένα ταψί σε ένα δίσκο ή πιατέλα, απλώνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο καταίφι. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: