Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κολοκυθάκια
5 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
4 Αβγά
200γρ. Φέτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι γάλα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια τα πλένουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το δυόσμο πασπαλίζουμε με το πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε τα αβγά, χτυπημένα και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τη φέτα και το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό το οποίο και βάζουμε σ ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: