Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Πακέτα φύλλα Βηρυτού
250γρ. Βούτυρο λιωμένο
250γρ. Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 Φλιτζάνια νερό
7 Φλιτζάνια ζάχαρη
1 Φλιτζάνι γλυκόζη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνι ταψί. Στρώνουμε 15 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα και πασπαλίζουμε με το φιστίκι. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα. Μ ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε με το βούτυρο που περίσσεψε.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: