Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 Λίτρα γάλα
8 Κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
6 Κουταλιές σούπας νισεστέ
1/2 Κουταλιά σούπας κοπανισμένη μαστίχα
2 Κούπες ζάχαρη
1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το ρύζι με δύο ποτήρια νερό μέχρι να χυλώσει.
  • Λιώνουμε το νισεστέ σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το νισεστέ. Προσθέτουμε τη μαστίχα και τη βανίλια και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει αρκετά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο βάζουμε νερό. Ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά να κάνει κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: