Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
100γρ. Βούτυρο
2 1/2 Φλιτζάνια ζάχαρη
2 Λίτρα γάλα
2 Φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
3 Βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 Αβγά
1/ 2 Φλιτζάνι βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 100γρ. βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, και το σιμιγδάλι και χτυπάμε με το σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
  • Όταν κρυώσεις χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ενσωματώνουμε στη κρέμα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και απλώνουμε τέσσερα φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη κρέμα σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά και γυρίζουμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των φύλλων. Περιχύνουμε με το μισό φλιτζάνι βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: