Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
1 Αγγούρι κομμένο σε στικς
1 Κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 Καρότα τριμμένα
Λίγο κόκκινο λάχανο τριμμένο
Χυμός από 1 λάιμ
1/3 Φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε καλά το αγγούρι, κόβουμε τις άκρες. Το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε το καρότο και το λάχανο και τ αλατίζουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά και τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με το χυμό του λάιμ και το ξίδι. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαριναριστούν.
  • Βάζουμε το ρύζι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: