Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Χοιρινό κομμένο σε μερίδες
500γρ. Μανιτάρια μικρά
1 Φλιτζάνι τσαγιού γλυκό κρασί
1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Λίτρο ζωμό κρέατος
1/2 Ποτήρι κρασιού κρέμα γάλακτος
1 Κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά. Ρίχνουμε το μισό κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και μόλις βγάλουν τ αρώματα τους, σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το ζωμό ζεστό και μαγειρεύουμε για περίπου μία σε μέτρια φωτιά. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε τη πιπεριά και τα μανιτάρια.
  • Αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μείνει χωρίς υγρά.. Αφού γίνει το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε να πάρει μία βράση σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: