Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι μαγιά
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/ Φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 Φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 Κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη: Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να αρχίσει το μείγμα να δένει. Ζυμώνουμε  με αλευρωμένα χέρια για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουμε μια απαλή, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει. Τη μεταφέρουμε σε λαδωμένη λεκάνη, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  • Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη ξεφουσκώνουμε με τα χέρια, τη βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και, την ανοίγουμε σε παχύ φύλλο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το πολτό σκόρδου, τα τυριά και το θυμάρι, διπλώνουμε προσεκτικά και την κάνουμε μπάλα για να κλείσουμε όλα τα υλικά μέσα. Στη συνέχεια, τη βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, της δίνουμε μακρόστενο σχήμα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε με τα δάχτυλα βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια και την αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσει για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: