Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό φύλλο κρούστας
2 Φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
1/2 Κιλό χοντροκομμένα καρύδια
1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
2 Κουταλάκια κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Φλιτζάνια ζάχαρη
2 Φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Απλώνουμε τα φύλλα. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε άλλο ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε και αυτό.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να βάλουμε 5 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα από τα φύλλα. 
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Το κόβουμε σε ρόμβους.
  • Περιχύνουμε με το βούτυρο που μας περίσσεψε και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς να ροδίσει καλά.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το σιρόπι για 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε το σιρόπι όταν το γλυκό μας κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: