Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
400γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο θυμάρι
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
6 Αβγά
1/2 Φλιτζάνι γάλα
100γρ. Τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τ αβγά στο τηγάνι, καλύπτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί καλά. Μετά από 5 λεπτά με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. 
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: