Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ζυμαρικά
250γρ. Βούτυρο
1/2 Λίτρο γάλα
6 Αβγά
300γρ. Φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
5 Κουταλιές σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 
  • Τα στραγγίζουμε, τα ζεματάμε με το μισό βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, τρίβουμε τη φέτα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα, κρατώντας στην άκρη μια κουταλιά της σούπας, ρίχνουμε το αλεύρι και καβουρντίζουμε ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το γάλα ζεστό, λίγο λίγο, ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα. Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Χτυπάμε τ αβγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Σκεπάζουμε με τη κρέμα τα ζυμαρικά αλείφουμε με το βούτυρο που έχουμε κρατήσει. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: