Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Λίτρο γάλα
12 Αβγά
900γρ. Ζάχαρη
4 Φακελάκια μαχλέπι
1 Φακελάκι μαστίχα
1/2 Κιλό βούτυρο
3 Κιλά αλεύρι
200γρ. Μαγιά μπύρας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους και τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μαχλέπι, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. (Θα γίνουν 4 τσουρέκια μεγάλα ή αρκετά περισσότερα αν τα κάνουμε μικρά).
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί τα τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: