Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΕΚΜΕΚ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο καταίφι
400γρ. Φρέσκο βούτυρο
50γρ. Καρύδια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 Φλιτζάνια ζάχαρη
3 Φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα από λεμόνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
4 Αβγά
1 Λίτρο γάλα
90γρ. Κορν φλάουρ
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 Βανίλια
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
200ml. Κρέμα γάλακτος
2 Κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Κουβερτούρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανοίγουμε το φύλλο καταίφι και το στρώνουμε σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και όταν αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά. Όταν βγει το καταίφι από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το κόρν φλάουρ και τη βανίλια να ανακατευτούν καλά. Όταν ζεσταθεί λίγο το γάλα παίρνουμε μια δυο βαθιές κουτάλες και το ανακατεύουμε με τα αβγά τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα (προσοχή να μη μας κολλήσει). Όταν είναι έτοιμη τη απλώνουμε πάνω από το καταίφι και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί την οποία απλώνουμε πάνω από το γλυκό και διακοσμούμε με τρίμματα κουβερτούρας. Το βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από 3ωρο το λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: