Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΑΛΑ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών
75γρ. Βούτυρο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400γρ. Ρύζι Αρμπόριο
Ελάχιστο σαφράν
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζωμό μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
  • Λιώνουμε 50γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε μια κουτάλα καυτό ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε κουτάλα κουτάλα μέχρι να αρχίσει το ρύζι να γίνεται κρεμώδες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σαφράν. 
  • Συνεχίζουμε ανακατεύοντας και προσθέτοντας ζωμό για άλλα 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: