Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
10 Κολοκυθάκια
400γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 Φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1/2 Ματσάκι άνηθο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Αβγό
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Τριμμένη ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε με το ειδικό εργαλείο. Σ ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το αβγό, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, και την ντομάτα. Λίγο ελαιόλαδο και το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Την ώρα που ζυμώνουμε προσθέτουμε μια δυο κουταλιές σούπας νερό για να γίνει η ζύμη πιο αφράτη.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το λάδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με σάλτσα αβγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: