Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
300γρ. Κιμά
6 Αβγά
100γρ. Βούτυρο φρέσκο
1 Κρεμμύδι
50ml. Κρασί λευκό
3 Ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ώσπου να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει και να πάρει όμορφο χρώμα. Τον σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τα αβγά όταν ψηθεί η ομελέτα την γυρίζουμε από την άλλη και στρώνουμε από πάνω τον κιμά. Όταν είναι έτοιμη τη διπλώνουμε στα δύο και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: