Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
1 Κρεμμύδι
4 Φλιτζάνια τσαγιού ζωμός κρέατος
4 Λουκάνικα χωριάτικα
1/2 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασιού
4 Κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το λάδι και σκεπάζουμε με το καπάκι και τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, χωρίς το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το ζωμό ζεστό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο το πιπέρι, αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια και το κρασί. Σιγοβράζουμε ακόμη για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: