Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Λάχανο ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 Κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 Φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ
Αλάτι
Πιπέρι
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 Ματσάκι μαϊναντό ψιλοκομμένο
50γρ. Σταφίδες (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το λάχανο. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πιουν τα υγρά που θα βγάλουν σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη ντομάτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Την ώρα που τελειώνει το φαγητό ρίχνουμε το μαϊντανό και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: