Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Εστραγκόν
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτού σκόρδου
2 Κουταλιές βούτυρο
Χυμό από 3 λεμόνια
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μέλι
1 1/2 Κιλό πατάτες
Θυμάρι
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει από το πολύ νερό. Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και μία κουταλιά βούτυρο. Ρίχνουμε και λίγο εστραγκόν και το πολτό του σκόρδου και όταν ζεσταθεί βάζουμε το κρέας το οποίο το γυρίζουμε σε τακτά διαστήματα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μισοτηγανιστεί και να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα. 
  • Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το μέλι και τη μουστάρδα και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να τελειώσει το μαγείρεμα για 20 λεπτά περίπου και να μείνει μόνο με το λάδι του.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα, αν είναι πολύ μεγάλες σε περισσότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να μισοβράσουν τόσο ώστε να μη διαλύονται. Σε τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο με μία κουταλιά βούτυρο και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Όταν κάψει βάζουμε τις πατάτες που παίρνουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα για να μη διαλυθούν, δεν βάζουμε πολλές κάθε φορά, τις γυρίζουμε προσεκτικά μέχρι να πάρουν μία όμορφη χρυσαφί κρούστα.
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας με τις πατάτες ζεστό, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: