Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φύλλο σφολιάτας
100γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 Κρεμμύδια
1 Κουταλιά σούπας μαργαρίνη
Ελάχιστο λευκό κρασί
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
180γρ. Κρέμα γάλακτος
2 Κρόκους
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια φόρμα για τάρτα στρώνουμε τη σφολιάτα, τη τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και τα σοτάρουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και προσθέτουμε το ροκφόρ, την κεφαλογραβιέρα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά. 
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, απλώνουμε τα μισά κρεμμύδια και ρίχνουμε το μείγμα των τυριών. Απλώνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: