Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
250γρ. Ζάχαρη
300γρ. Αλεύρι
200ml. Χυμό πορτοκαλιού
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 Αβγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
125γρ. Κουβερτούρα
100ml. Γάλα
1 Κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τ αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε το μείγμα των αβγών και της ζάχαρης και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι προσθέτοντας το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα περίπου ακόμη προσέχοντας να μη γίνει πολύ σκούρο.
Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα και μέχρι να κρυώσει λίγο ετοιμάζουμε το γλάσο:
Βάζουμε ένα μεταλλικό σκεύος επάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και βάζουμε τη κουβερτούρα και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και βάζουμε τη μαργαρίνη ή βούτυρο ανακατεύουμε για λίγο ακόμη έτσι ώστε το λιώσει το βούτυρο και να δώσει μια γυαλάδα στο γλάσο μας. Απλώνουμε με μία σπάτουλα το γλάσο επάνω στο κέικ και στα πλαϊνά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: