Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Μικρό γουρουνόπουλο 6 κιλά περίπου
Λάδι
Λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
3 Κιλά πατάτες baby
Λευκό ξηρό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρυπάμε το δέρμα του γουρουνιού με μία μεταλλική πιρούνα σε πολλά σημεία για να τρέχει το λίπος στο ψήσιμο. Το τρίβουμε εξωτερικά και εσωτερικά με ένα μείγμα που κάνουμε με το λάδι το χυμό του λεμονιού και το αλατοπίπερο. Εσωτερικά το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Το βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 45 λεπτά. Αν το λίπος που έχει στο ταψί είναι πάρα πολύ αφαιρούμε αρκετό γιατί θα βγει και άλλο στη συνέχεια.
  • Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία στους 175 βαθμούς αραδιάζουμε τις πατάτες ολόκληρες αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά και τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίγανη. Σκεπάζουμε και πάλι με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλες 2 ώρες. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα ενώ 2-3 φορές περιχύνουμε το κρέας με το κρασί και με το λίπος που έχει μαζευτεί στο πάτο του ταψιού. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό και καλή μας όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: