Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
800γρ. Αλεύρι
1 Ποτήρι χλιαρό νερό
2 Κουταλιές σούπας λάδι
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
Λίγο αλάτι
1/2 Ποτήρι βούτυρο λιωμένο
1/2 Φλιτζάνι λάδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
600γρ. Χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
300γρ. Φέτα τριμμένη
2 Αβγά
1 Κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
Άνηθο
Πιπέρι
Αλάτι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη ζύμη για το φύλλο ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί, αν κολλάει στα χέρια συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή να ξεκουραστεί. Την κόβουμε σε 7 κομμάτια με τα οποία ανοίγουμε τα φύλλα μας.
Ζεματάμε τις ροδέλες των πράσων. Τις στραγγίζουμε και βάζουμε σ ένα τηγάνι το λάδι, κρεμμύδι και στη συνέχεια τα πράσα, τα σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο. Τ αφήνουμε να κρυώσουν το τυρί και τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε το επόμενο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία όπως και στο πρώτο αφού βάλουμε και το τρίτο φύλλο βάζουμε τη μισή γέμιση. Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση. Βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Σημ: Αν μας έχει περισσέψει κρέας ή κοτόπουλο από κάποιο φαγητό μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε απλά θα μειώσουν το χρόνο το σοταρίσματος στα 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: