Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
250γρ. Βούτυρο
200γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 Λίτρο γάλα
2 Αβγά
500γρ. Φέτα τριμμένη
400γρ. Γκούντα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τα 200γρ. του βουτύρου σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αφήνουμε την κρέμα να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα και τ αβγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πιπέρι, το μοσκοκάρυδο και τα τυριά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  • Λιώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο. Απλώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και βουτυρώνουμε ένα ένα και τα φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα και διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα και βάζουμε τις άκρες στα πλάγια του ταψιού από μέσα.
  • Βουτυρώνουμε καλά και το τελευταίο φύλλο και χαράζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται καλύτερα ζεστή.
  • Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site www.hellenicaworld.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: