Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Μελιτζάνες φλάσκες
600γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πολτό σκόρδου
1 1/2 Κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
1 Κουταλιά σούπας πελτέ
1 Ποτήρι κρασιού λάδι
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 Ποτήρι κρασιού κονιάκ
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγους κόκκους μπαχάρι
1 Κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
6 Κουταλιές βούτυρο
8 Κουταλιές αλεύρι
1 Λίτρο γάλα
2 Κρόκους αβγών
Πιπέρι
Αλάτι
1/2 Κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χωρίζουμε στη μέση.
  • Αφαιρούμε με κουταλάκι λίγο από το εσωτερικό. Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για 2 ώρες. Ξεπλένουμε τις πιέζουμε ελαφρά να φύγει το νερό και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. 
  • Τις πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί. Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και στο τέλος βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 
  • Σβήνουμε με το κονιάκ, και ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι, μπαχάρι και πιπέρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από μέσα το μπαχάρι, ρίχνουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ το μισό από το τυρί που μας έχει μείνει και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Στρώνουμε καλά την επιφάνεια πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και στρώνουμε την μπεσαμέλ. 
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: