Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες βρασμένες
1 Φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 Φλιτζάνι τσένταρ τριμμένο
2/3 Φλιτζανιού έμενταλ τριμμένο
1/3 Φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
3 Φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
4 Αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σ ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το γάλα, τα τυριά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα της πατάτας. Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα. Με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα, Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στον αέρα. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: