Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι λάδι
1 Φλιτζάνι μέλι
1 Φλιτζάνι νερό
1 1/2 Φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
1/2 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα
Αλεύρι όσο χρειαστεί
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Φλιτζάνι νερό
1 1/2 Φλιτζάνι μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το μέλι, το νερό, τα καρύδια και την κανέλα και τ αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σόδα και λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα προσέχοντας να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μία ζύμη μαλακή και αφράτη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που το έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το μέλι με το νερό και μόλις κρυώσει περιχύνουμε το γλυκό μας ζεστό.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καρυδόπιτα.
Η φωτογραφία της συνταγής είναι από το site www.fagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: