Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαρίσιο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
6 Φρυγανιές τις βάζουμε στο μούλτι και τις τρίβουμε
1/2 Ματσάκι μαϊντανό
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Αβγά
Λάδι για τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
1 Κιλό πιπεριές κέρατο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά καυτερή
Πολτό σκόρδου
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Ζυμώνουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια και τα σπόρια. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου και την καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το κάρι. Βάζουμε πάλι τις πιπεριές και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα σουτζουκάκια.
Συνοδεύουμε με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή και πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: