Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΠΟΛΤΟΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 Κεφάλια σκόρδα
Λίγο λάδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεχωρίζουμε τις σκελίδες μία μία χωρίς να τις καθαρίσουμε. 
  • Τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και βάζουμε πάλι νερό να βράσει μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού τις ρίχνουμε μέσα και τις βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. 
  • Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να μπορούμε να τις καθαρίσουμε (καθαρίζουν πολύ εύκολα). 
  • Τις βάζουμε στο μούλτι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τις πολτοποιούμε και τις βάζουμε σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τόσο λάδι όσο να σκεπάζει την επιφάνεια και διατηρούμε το πολτό στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: