Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό γίγαντες
350γρ. Λουκάνικο χωριάτικο (κατά προτίμηση καυτερό)
1 Σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
500γρ. Ντομάτα τριμμένη
1/2 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το γίγαντες από το βράδυ στο νερό να μουλιάσουν.
  • Την άλλη μέρα τους βράζουμε για μια ώρα (αν έχουμε ταχυβραστήρα 20 λεπτά είναι αρκετά) και τους σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το λουκάνικο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  • Βάζουμε του γίγαντες σε ένα ταψί. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Τους ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: