Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
300γρ. Ζάχαρη άχνη
330γρ. Βούτυρο
3 Αβγά
2 Βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 Πρέζες αλάτι
200ml. Γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού αμμωνία
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά, το ξύσμα, τις βανίλιες και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, την αμμωνία και τη σόδα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με αβγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: