Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΤΖΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Στα περισσότερα σπίτια μετά τις γιορτές περισσεύουν διάφορα γλυκά. Αυτό το γλυκό είναι μία όμορφη ιδέα για να αξιοποιήσουμε τα μελομακάρονα που μας περίσσεψαν.
ΥΛΙΚΑ
300γρ. Μελομακάρονα + 4-5 μελομακάρονα
150γρ. Βούτυρο λιωμένο
500γρ. Τυρί κρέμα
1 Ζαχαρούχο γάλα
4 Αβγά
300ml. Κρέμα γάλακτος
2 Βανίλιες
3 Κουταλιές σούπας σιρόπι από τα μελομακάρονα, ή μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα στο μούλτι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο. Τα στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση, το μείγμα να πιάνει και λίγο από τα τοιχώματα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανίλιες συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Απλώνουμε στην επιφάνεια το σιρόπι ή το μέλι και πασπαλίζουμε με τα έξτρα μελομακάρονα τα οποία και αυτά τα θρυμματίζουμε στο μούλτι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: