Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
250ml. Ηλιέλαιο
400γρ. Αλεύρι
400γρ. Ζάχαρη
4 Μήλα
250γρ. Καρυδόψιχα αλεσμένη
1 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Βανίλια
5 Αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα μήλα. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το μπέικιν και τη βανίλια. Αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 160 σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: