Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΦΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φάβα
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Αλάτι
2 Κρεμμύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τη φάβα σε τρυπητό και τη ξεπλένουμε πολύ καλά με αρκετό νερό. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τη σκεπάζει και παραπάνω. Πρέπει να προσέχουμε γιατί όταν βράζει αφρίζει και φουσκώνει. Τη ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 έως 1 1/2 ώρα να χυλώσει, προσέχουμε να μη σωθεί το νερό. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε πασπαλίζουμε με πάπρικα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: