Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
500γρ. Κιμά χοιρινό
3 Παξιμάδια
2 Φλιτζάνια γάλα
2 Αβγά
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Σφηνάκι ούζο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Λίγο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
500γρ. Ταλιατέλες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1/2 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πρέζα ζάχαρη
Λίγο βασιλικό
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μουλιάζουμε τα παξιμάδια στο γάλα για 10 λεπτά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Τους βάζουμε σε μπολ μαζί με τους κιμάδες. Στραγγίζουμε καλά τα παξιμάδια και τα τρίβουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά, το ούζο, αλάτι, πιπέρι και το δυόσμο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε στο ψυγείο και 30 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βασιλικό.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις παίρνουμε με τσιμπίδα και τις βάζουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: