Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
10  Φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες
200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200γρ. Μοτσαρέλα τριμμένη
200γρ. Φέτα σε τρίμματα
2 Ποτήρια του νερού γάλα
1 Αβγό
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τον παστουρμά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό. Ρίχνουμε το γάλα το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε ένα φύλλο, το βρέχουμε με το μείγμα του αβγού. Βάζουμε άλλα δύο φύλλα τσαλακωτά και τα βρέχουμε και αυτά με το μείγμα του αβγού. Απλώνουμε τη γέμιση.
  • Τσαλακώνουμε και βάζουμε άλλα δύο φύλλα και αυτά τα βρέχουμε καλά με το μείγμα του αβγού. Στρώνουμε όσα φύλλα έχουν περισσέψει, γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν και περιχύνουμε με όσο μείγμα μας έχει μείνει. 
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: