Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε  μπουκιές
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 Κουταλιές σούπας κάρυ
Χυμό από 3 λάιμ
Ελαιόλαδο
Ξύσμα από 3 λάιμ
2 Κουταλιές σούπας μέλι
Αλάτι
Πάπρικα
Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το κάρυ, το χυμό τα λάιμ και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα και σοτάρουμε πολύ καλά για 10 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ξύσμα από τα λάιμ, το αλάτι, το θυμάρι και τη πάπρικα.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Συνοδεύουμε ρύζι μπασμάτι ή τηγανιτές πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: