Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
400γρ. Μισοβρασμένες πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
250γρ. Σύγκλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 Αβγά
Θυμάρι
50ml. Γάλα
200γρ. Τριμμένα τυριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σοτάρουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις πατάτες.
  • Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το σύγκλινο και το απλώνουμε επάνω από τις πατάτες.
  • Σε ένα χτυπάμε τα αβγά. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το γάλα και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: