Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
5 Αβγά
225γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 Κούπα ζάχαρη
200γρ. Γαιούρτι
500γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 Κούπες ζάχαρη
2 Κούπες νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. 
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Τρυπάμε με ένα ξύλο για σουβλάκι το κέικ και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: