Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΦΑΡΦΑΛΕ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό Φαρφάλε
1/2 Κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
200ml. Κρέμα γάλακτος
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1/2 Ποτήρι κρασιού νερό
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν
Ρίγανη
Θυμάρι
Μπούκοβο
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το μέλι, αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Βάζουμε το γουόκ στη φωτιά να ζεσταθεί ή ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί και το σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, Ρίχνουμε το νερό και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Βάζουμε στη σάλτσα το κοτόπουλο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τριμμένο τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: