Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Βανίλιες
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 Αβγά
180γρ. Ζάχαρη
90γρ. Αλεύρι
30γρ. Κακάο
1 Φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής κακάο
500ml φυτική σαντιγί
Τρούφα πολύχρωμη
Γλυκό κεράσι
1 Ποτήρι νερό
1 Ποτήρι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το αλεύρι και το κακάο. Βουτυρώνουμε μία φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση και σιροπιάζουμε και τα δύο κομμάτια. Ενδιάμεσα βάζουμε τη κρέμα που την ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες επάνω στη συσκευασία.
  • Χτυπάμε τα σαντιγί να γίνει σφιχτή κρέμα και την απλώνουμε επάνω στο γλυκό. 
  • Διακοσμούμε το γλυκό με πολύχρωμη τρούφα και γλυκό κεράσι ή με ότι άλλο θέλουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: