Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ταλιατέλες
250γρ. Ζαμπόν
250γρ. Αρακά βρασμένο
50γρ. Βούτυρο
50γρ. Αλεύρι
1 Λίτρο γάλα
4 Αβγά
150γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μισοβράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο  και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον αρακά, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, τις ταλιατέλες αλάτι και πιπέρι. 
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: