Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Αβγά
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Φρυγανιά τριμμένη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ. Καρυδόψιχα
50ml. Κονιάκ
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500ml. Νερό
800γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τη καρυδόψιχα, το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά από το μπολ, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Τη προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. 
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε τη καρυδόπιτα για 40 λεπτά.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. 
  • Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το χλιαρό σιρόπι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: