Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φακές
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
50γρ. Φέτα τριμμένη
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τα δαφνόφυλλα λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τις φακές μέχρις να είναι έτοιμες. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και σουρώνουμε τις φακές. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνουμε τις φακές. Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, τον άνηθο και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: