Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΣΟΥΤΖΟΥΚΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Σουτζούκι κομμένο σε λεπτές φέτες
500γρ. Φέτα τριμμένη
4 Αβγά
1 Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 Ποτήρι γάλα
Πιπέρι
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με τη πιπεριά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
  • Κρατάμε στη άκρη 3 φύλλα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της φέτας στο ταψί και λίγες φέτες σουτζούκι.Σκεπάζουμε με φύλλο και πάλι λίγη φέτα λίγο σουτζούκι, κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλα.
  • Σκεπάζουμε με τα τρία φύλλα που κρατήσαμε, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε την πίτα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και περιχύνουμε τη πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
1 Κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες
Μερικές ελιές
5-6 Λιαστέ ντομάτες κομμένες
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
6 Ντομάτες χοντροκομμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Σφηνάκι ούζο
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
400γρ. Ανθότυρο θρυμματισμένο
600γρ. Φέτα θρυμματισμένη
200γρ. Κασέρι τριμμένο
500ml. Γάλα
60γρ. Βούτυρο
60γρ. Αλεύρι
2 Αβγά χτυπημένα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και πασπαλίζουμε με πιπέρι. 
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. Βούτυρο
120γρ. Αλεύρι
500ml. Γάλα
2 Κουταλιές σούπας κάπαρη
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
400γρ. Κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Φρυγανιά τριμμένη
2 Αβγά χτυπημένα
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κάπαρη, το μαϊντανό, τη γραβιέρα, τη πάπρικα και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα για 2 ώρες.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.
  • Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο. Φτιάχνουμε μπαλάκια τα οποία βουτάμε στα αβγά και μετά στη φρυγανιά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να ροδίσουν.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΒΛΙΤΑ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό βλίτα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
3 Πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα βλίτα, τα οποία έχουμε καθαρίσει και πλύνει.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες, το πολτό σκόρδου, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΡΑΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι βούτυρο
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
5 Αβγά
2 Πρέζες αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 Φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
3 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι γιαούρτι
1 Φλιτζάνι γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 Φλιτζάνια γάλα
2 Φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Τη φλούδα από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αβγών και το ξύσμα λεμονιού. 
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του αλευριού και λίγο από το μείγμα με το γιαούρτι το κάνουμε αυτό εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και και ψήνουμε για μία ώρα. 
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. 
  • Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κούπες αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 Αβγό
1 Κρόκο
1/2 Κούπα μαργαρίνη
1/2 Κούπα ζάχαρη
1/2 Κούπα αμυγδαλόψιχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τη ζάχαρη, το αβγό, τη μαργαρίνη και τον κρόκο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2εκ. 
  • Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά να ροδίσουν.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
100γρ. Βούτυρο
100γρ. Ζάχαρη
1 Κρόκο αβγού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Πρέζα αλάτι
260γρ. Αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μία ώρα και την ανοίγουμε σε φύλλο 1εκ. Κόβουμε τα μπισκότα με ένα ποτήρι και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κουτί γάλα εβαπορέ
750ml. Νερό
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
3 Βανίλιες
1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 Αβγά χτυπημένα
1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 Κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 Συσκευασία σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη, τις βανίλιες. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το σιμιγδάλι. Όταν ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα σιμιγδάλι-κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στην κρέμα που έχει κρυώσει ελαφρά ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. Απλώνουμε τη  κρέμα επάνω στη σφολιάτα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.
  • Όταν κρυώσει εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Αβγά
200γρ. Ζάχαρη
200γρ. Φρυγανιά τριμμένη
2 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
200γρ. Καρυδόψιχα
50ml. Κονιάκ
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
1 Πρέζα γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500ml. Νερό
800γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τη καρυδόψιχα, το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το κρόκους, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά από το μπολ, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Τη προσθέτουμε σε 2-3 δόσεις στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. 
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 36εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε τη καρυδόπιτα για 40 λεπτά.
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. 
  • Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το χλιαρό σιρόπι. 


Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Λάχανο χοντροκομμένο
1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Κάρυ
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το λάχανο και το βάζουμε στη γάστρα μαζί με το κρεμμύδι και το χοιρινό. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τον πελτέ τον διαλύουμε σε ένα ποτήρι νερό) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 Κονσέρβες τόνου σε νερό
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Σφηνάκια βότκα
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 Κιλό πένες
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πολτό σκόρδου και το καρότο.
  • Ρίχνουμε τον τόνο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με τη βότκα και ρίχνουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τη μουστάρδα και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
  • Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φακές
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
50γρ. Φέτα τριμμένη
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τα δαφνόφυλλα λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τις φακές μέχρις να είναι έτοιμες. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και σουρώνουμε τις φακές. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνουμε τις φακές. Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, τον άνηθο και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
500γρ. Φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
6 Αβγά χτυπημένα
80γρ. Σιμιγδάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε τα αβγά, τη φέτα, το σιμιγδάλι, το πιπέρι και μία κουταλιά σούπας λάδι. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδωμένα, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. 
  • Χαράζουμε τη πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Κουταλιές ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
500γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε, βάζουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μπαχάρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
  • Μία υπέροχη σάλτσα για ζυμαρικά.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγες ροδέλες ελιάς
1/2 Αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
100γρ. Φέτα τριμμένη
Λίγη κάπαρη
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
3 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας ξίδι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με νερό. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες
500γρ. Στήθος κοτόπουλου
250γρ. Αγγουράκια τουρσί
250γρ. Πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη
500γρ. Μαγιονέζα
250γρ. Γαιούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  • Βράζουμε το κοτόπουλο επίσης σε αλατισμένο νερό. Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τις πατάτες.
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα αγγουράκια και αυτά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. 

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
500γρ. Κριθαράκι
1 Πρέζα κανέλα
Μπούκοβο
500γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 Πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το πελτέ, τη ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα. Αδειάζουμε το φαγητό στη γάστρα, ρίχνουμε 5 ποτήρια ζεστό νερό, το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σβήνουμε το φούρνο ανοίγουμε τα γάστρα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, αφήνουμε στο ζεστό φούρνο για 10 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΥΛΙΚΑ
3/4 Κούπας τσαγιού ρύζι γλασέ
2 Κούπες νερό
1 Πρέζα αλάτι
1 Λίτρο γάλα
1 Φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 Βανίλια
7 Κουταλιές σούπας ζάχαρη
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με αρκετό νερό.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό και το αλάτι και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα από το οποίο κρατάμε ένα ποτήρι για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 15 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
10 Φρυγανιές τριμμένες
2 Αβγά
1 Κρεμμύδι τριμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Εκτός από το αλεύρι.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Πλάθουμε θα τα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο λάδι που έχει κάψει μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
12 Φέτες ψωμί του τοστ
500γρ. Στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
300γρ. Φέτα τρίμματα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 Αβγά
100γρ. Τριμμένο τυρί
3 Φλιτζάνια γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό και τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού.
  • Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αλάτι και περιχύνουμε το φαγητό.
  • Το αφήνουμε για 20 λεπτά, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο πένες
1/2 Ποτήρι νερού γάλα
400ml. Κρέμα γάλακτος
5 Φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100γρ. Γκούντα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο χρειάζονται.
  • Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε πυρίμαχο βάζουμε τα αλλαντικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Ποτήρι σόδα αναψυκτικό
1 Ποτήρι αλεύρι
100γρ. Φέτα τριμμένη
1 Αβγό
Ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε το χυλό.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο κρούστας
200γρ. Φέτα τριμμένη
300γρ. Κασέρι τριμμένο
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 Αβγά
600γρ. Γάλα
Βούτυρο λιωμένο
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα, το κασέρι τον άνηθο και ανακατεύουμε. 
  • Βουτυρώνουμε τα φύλλα ανά δύο βάζουμε λίγη γέμιση κατα μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό και το στρίβουμε.
  • Αραδιάζουμε τις πίτες σε ταψάκι. Χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα και το πιπέρι. Περιχύνουμε τις πίτες και τις αφήνουμε για 2 ώρες. Αλείφουμε τις πίτες με βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΤΣΙΠΣ ΜΗΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
4 Μήλα
2 Κουταλάκια γλυκού κανέλα
2 Κουταλάκια γλυκού καστανή ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
  • Πλένουμε τα μήλα, τα σκουπίζουμε καλά και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο το κέντρο του φρούτου με το κοτσάνι και τα σπόρια.
  • Κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με τη κανέλα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και απλώνουμε τις φέτες σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
50γρ. Κακάο

170γρ. Ζάχαρη άχνη
350γρ. Βούτυρο
550γρ. Αλεύρι
2 Αβγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και λείο ζυμάρι. Το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κύλινδρο τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες πάχους 1/2εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα, αραδιάζουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
250γρ, Βούτυρο
200γρ. Ζάχαρη άχνη
2 Αβγά
1 Βανίλια
50γρ. Κακάο
450γρ. Αλεύρι
1 Φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Βάζουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμη να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Σχηματίζουμε τα κουλουράκια τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ

ΥΛΙΚΑ
1200γρ. Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
600γρ. Καστανή ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.Βάζουμε και τη κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κρούστας
6 Αβγά χτυπημένα
400γρ. Φέτα σε τρίμματα
250γρ. Κασέρι τριμμένο
1 Κουτάκι σόδα αναψυκτικό
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Ανακατεύουμε τα τυριά με τα 3 αβγά και τα απλώνουμε πάνω από τα φύλλα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Χαράζουμε σε κομμάτια. 
  • Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αβγά με τη σόδα και περιχύνουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.