ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι βούτυρο
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
5 Αβγά
2 Πρέζες αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 Φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
3 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι γιαούρτι
1 Φλιτζάνι γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 Φλιτζάνια γάλα
2 Φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Τη φλούδα από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Φλιτζάνι βούτυρο
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
5 Αβγά
2 Πρέζες αλάτι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
1 1/2 Φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 Φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 Φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
3 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Φλιτζάνι γιαούρτι
1 Φλιτζάνι γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 Φλιτζάνια γάλα
2 Φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Τη φλούδα από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αβγών και το ξύσμα λεμονιού.
- Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του αλευριού και λίγο από το μείγμα με το γιαούρτι το κάνουμε αυτό εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Σβήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και και ψήνουμε για μία ώρα.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: